Norrskensnjutning

1: Advent

Kategori: Allmänt

Nu är första ljuset tänt!

Det är förundrande att se hur alla pyntar och fixar inför julen,ingen annan högtid är nog så fixad som Julen.
Köpte värmeljus på Jysk som jag ska prova hittills verkar de vara ok.Min syster hade köpt ett supersnyggt runt,litet ljus i svart med silverprickar och ränder för 139:- jag höll på att sätta kaffet i halsen,jag undrade vad som var så dyrt och kände på det-det svarta var i sammet-ett sammetsljus!!inget att nämnas tända bara till prydnad.voj,voj....snyggt var det.
Cleo ligger och snarkar bredvid mig snart blir det kvällspromenad,men först lite annat kvällsfix.
Ska lägga upp bilder åt er i veckan,alltid kul tycker jag i alla fall.
Givetvis blir det jultema.
Ulrika.

Hästar och godis

Kategori: Allmänt

Lilleman har ridit för första gången i sitt liv,man kunde tro att han har gjort det förr så världsvan han såg ut på hästryggen.Han är så superallergisk men ville ändå prova på och vi var ju ute så vi lät han göra det,fungerade bra som tur var.Stora klubbor fick följa med hem från Fagervik och ett stort leende från lilleman nöjd över att fått rida.
Vi har nyss avnjutit glögg,kaffe,fika,gott var det!

Hoppas ni har en skön kväll /Ulrika.

Tänt var det här.....

Kategori: Allmänt

i granen ute och i alla fönster! Nu lyser det både ute och inne,mysigt faktiskt. Har farit runt idag som ett tok,inte alls bra för mig som har så lätt att bli stressad och illamående,på en affär idag trodde jag att jag skulle svimma,inge mat i kroppen och full rulle.Då tog jag mig i kragen och satte mig på ett cafe med en räkmacka och en stor bulle med choklad på och andades ut,det gjorde susen. Väl hemma mat,påhälsande gäster,ungdomar som for runt och packade för skoterkörning i morgon i Kronogård,lilleman som hördes och syntes,Cleo som busade med bollen,telefonen som ringde,teven på hög volym ja, jag säger bara- ta mig till Hawaii en månad på egen tid!!!!

Nu snart Idol,vem åker ut ikväll.Njut av kvällen för det tänker jag verkligen göra!

Kramar Ulrika.

Baddax

Kategori: Allmänt

Idag är det redan Torsdag och Lek och Plask för lilleman.Efter bad och bastande brukar vi alltid äta en glass och sitta och titta i sporthallen eller på dom som badar,efteråt far vi hem trötta och belåtna.

Jag som hade tänkt hinna med så mycket i veckan allt var redan planerat i mitt huvud,så mycket har kommit emellan,nåja, det kommer en ny vecka,skam den som ger sig.
Till helgen på Lördag ska vi till Fagervik och på Söndag är det skyltsöndag,då blir det att fara in till stan och träffa folk och mingla.Det brukar alltid slinka hem en julklapp till lilleman som han"fått" av jultomten.
Hemma blir det mysfika med en varm glögg och julkalendern på tv och äntligen får man öppna chokladkalendern!!!vilken lycka!-fniss.....

Njut dagen/Ulrika.

Adventstider

Kategori: Allmänt

Nu nalkas advent,idag ska jag ut i bodan och hämta in pyntet,julpyntet blir oxå mindre med åren,jag har framme det jag tycker om,och givetvis det lilleman vill ha framme i rummet.Julgranen kläs senare.I år är Blossa glöggen orange med clementine smak,ska bli spännande att prova.Det finns ju så många smaker i glögg så man blir lite vilsen vad man ska prova jag kan ju tycka att den gamla vanliga röda glöggen är godast med sin kryddning och juligast.Ni har väl provat pepparkakor till med ädelost på?supergott.
Jag och lilleman ska ta ett pepparkaksbak längre fram så det blir juldoft i huset.Nu ska jag leta reda på julgardiner,vi har inte så många fönster med gardiner för vi har lamellgardiner i dom stora fönstrena,sååå skönt med mindre strykning.

Ha en underbar dag./Ulrika.

Baka,baka liten kaka.....

Kategori: Allmänt

Och skjuts in i ugnen.Härhemma älska vi att baka,men det tar fort slut- så det gäller att vara framme!!När jag ska baka storbak brukar jag och min bror hjälpas åt för det blir för jobbigt för min nacke och rygg.Han är ju utbildad bagare/konditor och kan en hel del,men nu i adventstider blir det självklart lussebullar och annat gott.Nu jobbar han med annat i Stockholm så i år blir det mamma,dotter storbak,kul det med!    Njut dagen./Ulrika.  Och skjuts in i ugnen.
Härhemma älskar vi att baka,men det gäller att hinna med att få smaka,det går fort åt.När jag ska baka storbak så brukar jag och min bror hjälpas åt, det blir så jobbigt för min nacke och rygg,och det känns skönt att få hjälp!Han är utbildad konditor/bagare och kan ett och annat men jobbar nu i Stockholm så i år blir det lussebak för mor och dotter,lika kul det!
Kladdkaka slänger man ju snabbt ihop och är en återkommande favorit,likaså en enkel sockerkaka,muffins,det är ju så gott då det är nybakat.Mumsfilibabba.....

Njut dagen./Ulrika.

Utegranen är klädd

Kategori: Allmänt

Nu är granen klädd i belysning,det blev en liten gran i år att ha ute,till advent ska den tändas tillsammans med utetomten.Wow...-sa lilleman då i provtände den.
Idag har vi varit till bekanta och sett deras 4 veckor gamla valpar,gissa små och söta.Dom tultade runt på golvet och slirade sig fram med småbena,urgulliga.
-Jag vill oxå ha sånna,tyckte lilleman.Cleo är ju 6 år och börjar bli för gammal med att bli med valpar,det är bra om tikar får en valpkull för att slippa livmodercanser,det får vi verkligen hoppas att vi slipper,känner jag mig själv rätt så antingen skulle jag haft kvar alla valpar eller varit så noga med köparna att hälften hade nog varit nog.

Nu vill Cleo ha lite bollbus så det ska det bli,ha en skön kväll./ UlrikaHallonsmootie,något för kvällen kanske?blev sugen då jag såg denna bild! Yammie!!

En bild säger mer än 1000 ord!

Kategori: Allmänt

Natti natti

Kategori: Allmänt

Dagen har gått alldeles för fort med för mycket att göra så jag har inte hunnit med att göra ett inlägg.Gör ett snabbt innan läggdax.
Har bl.a varit in på den nya inredningsbutiken i Småstaden,verkligen mysig,shabby shic,jul,smycken,träskor,mm.den butiken finns oxå i Älvsbyn och har nu även öppnat i Piteå.Jag kan tycka att det finns för lite lull-lull affärer här och hoppas att denna kan stanna kvar i lilla Piteå.Inhandlade lite julpynt idag på stan,ni får se sedan då jag julpyntat.Slutar det inte att regna ställer jag in marknaden i morgon det ska ju SNÖA istället,vädergudarna har glömt att vi ska ha snö och kallare häruppe.Såg ni Idol? åkte rätt ut?

Nu väntar kudden så natti natti./Ulrika.

Redan Torsdag

Kategori: Allmänt

Oj,oj,oj vad veckorna susar iväg i morgon är det redan Fredag.Det känns som om veckorna består av Måndag Onsdag och Fredag,börjar jag att bli gammal måntro??Ikväll blir det Lek och Plask för lilleman,det är 32 gr.i vattnet och underbart skönt att krypa ned i.
I helgen vankas Öjebyns gammeldax kyrkmarknad,ja ja ni får tycka att jag är tråkig men den marknaden är så mysig, infinner sig snön är det komplett, bara få vara ute och lukta in julkänslan.

Nu har jag middagsbekymmer, det ska gå fort att laga och vara gott att äta, vad har ni på menyn idag?Jag är måttligt less på att laga mat min man tar aldrig över slevarna vilket vore önskvärt många gånger.Jag brukar skämta att jag ska anmäla honom till en matlagnskurs,vilket är måttligt populärt.Nåväl, inte klaga han kan så mycket annat.

Ta vara på dagen /Ulrika.

Julgransinhandling

Kategori: Allmänt

Så snygga!


Idag har jag köpt en gran som man kan ta fram år ut och år in, inte heller en traditionellt grön, så nu längtar jag tills vi ska klä granen.
Jag har letat julgranskulor men inte hittat några, jag är ute efter vita, hittade underbart vackra på MIO men dom blir alldeles för dyra att klä en hel gran i.Blir nog en nätbeställning.

Ikväll har jag sett Arga Snickaren och man kan undra över hur människor kan bo flera år i en renovering av kaos.
Skaffa lägenhet eller köp för allt i världen inte något objekt utan besiktning.
Ikvällens avsnitt blev det renoverat i vitt och gönt, vilsamt och snyggt.

Nu ska jag ta en thekopp och se klart Oskyldigt dömd.

Tills vi hörs igen/Ulrika.

Nu är jag shoppingsugen!!

Kategori: Allmänt

Nåt så ini vassen sugen att rackla och just nu drar IKEA. Det är såååå roligt då man sitter i bilen och styr kosan mot Happis, en heldag med inspiration och inhandling av grejer man behöver.....eller???
kul är det alla fall, sedan när man kommer hem har man lilla julafton att plocka upp allt och förtjusas över sådant som man hunnit glömma att man köpt.
Julpyntet har nog redan landat på hyllorna och nyheterna står på kö. Men Ikea får vänta än så länge för min del det är så mycket annat som är inbokat.

Är faktiskt sugen att tapetsera om i sovrummet, vi gjorde om två rum och ett blev gästrum/kontor med nya fina tapeter och lite nytt "lull lull" i mörka färger, det blev verkligen ombonat, så nu e man sugen att göra nya färgval i master bedroom.......
Nåja, januari och februari är tråkiga månader det kan ju vara pyssel då att fixa.

Läste ni förresten om att i grönt the är det för mycket kemikalier? jag dricker helst rött the-rooibos- det kan man fika till och dricka som det är,jättegott.
En stor kopp the värmer frysen själ!

Sköt om er idag därute-tills vi hörs Ulrika.
 Våran sötnos,Cleo.

Rolig bild

Kategori: Allmänt

Hittade en rolig bild då vi satt och lekte på datorn, lite svårplacerad kanske, titta själv.

Snön smälter och skoterföret försvinner, det är inte kul. Längtar till snön och skoterkörnig stanna till och göra upp en eld och steka mat, mumma vad mysigt!

Tills nästa gång, Ulrika.

Regnar...blurk...

Kategori: Allmänt

Vart tog det vackra vädret vägen? regn i november-ingen höjdare,tyvärr rår man inte över vädrets makter, då
skulle jag genast ta bort detta väder.

Fortfarande inga bilder, vi har racklat hela dagen och min dotter har jag inte träffat idag vilket känns märkligt
då vi ses flera gånger på en dag.

Vi har ialla fall förberett ute med att linda belysning runt vår flaggstång, det blir supermysigt då vi tänder
det närmare advent.
Har varit hos en bekant idag och då pratade vi ljuslyktor och ljusstakar,jag ÄLSKAR ljuslyktor och skulle kunna ha nya varje vecka.Just nu är jag sugen på en kandelaber med flera ljus och hög ska den vara, tur att tomten
kommer snart så man kan skriva den på önskelistan.......hrm....

I mörkrets tider är det ju faktiskt underbart med tända ljus vi är storförbrukare av värmeljus eftersom vi tänder massvis med ljus varje kväll, det är ju så rofyllt och mysigt.
Euroshoppers värmeljus fungerar bra då IKEAs ljus tagit slut annars tycker jag dom är bra,prisklasserna på dessa båda ljus är kanon.Det är fyra timmars brinntid.

Mycket kan ju förändras med nya färger på dom långa ljusen i stakar,det finns ju en del färger att välja på.
Dom ljusen brukar jag inhandla på Indiska, men finns lite överallt, dom är lite tjockare och ser lite gammeldax ut.

Glöm inte att släcka ljusen-även värmeljusen!

Kramar Ulrika.

I mörkret syns stjärnorna

Kategori: Allmänt

Det är mysigt med stjärnor, att titta upp i himlen och se alla stjärntecken, det är mäktigt.
I går kväll då jag var på hundpromenad så såg jag en stjärna falla...wow...
då får man önska! oj, vad jag önskade!!

Vi har avnjutit en god Lördagsmiddag med att glas rött till.
Dom stora barnen är på sina håll och lilleman spelar spel innan läggdax.Sedan blir det att avnjuta resten av kvällen
med min man.

Snart närmar sig julen och allt vad det innebär,pyntning,bakning,matlagning,julklappsbestyr och STRESS!!!!!!!!
hur man än vänder och vrider sig blir det ofta stress, som inte alls är bra för mig med rygg och nackskador.Men det positiva är -jag har lärt mig att prioritera.Bra va?

Ha en "nice" lörda, kram Ulrika.

För det är Lördag morron.....

Kategori: Allmänt

Och mitt huvud känns så tungt......(det är ur en låt) men det stämmer oxå in på mig idag
för det verkar som om det är rundgång hemma hos oss med förkylning och denna eländiga hosta
som aldrig vill ge med sig.Hoppas på bättring snart.
Blev inga inlägg igår med text eller bilder, men kanske i helgen  i alla fall.

Brukar ni se Simon och Thomas program på tv? dom far till Sveriges fulaste hem och gör om.En del är verkligen
inte brydd hur dom bor, jag menar man behöver inte ha det senast i inredning,men plocka bort grejer eftersom
åren går och inte ha framme allt som man samlar på sej under en livstid.
Tänk att städa och dammtorka alla prylar,jag tycker att ju mer åren går destomer plockar jag bort grejer.
Vi har framme det vi tycker om och som vi trivs med,det spelar ingen roll vad det är trivs vi inte med saken
så tar vi bort den,är lite Feng Shui inspirerad.
Inte för avskalat men med saker vi tycker om det ger energi, jag tycker det är viktigt med ett hem som man
trivs i eftersom mycket tid tillbringas där.

Sedan har jag ju önskningar som många andra om hur man vill bo och ha det,men det får förbli önskningar!
Just nu känner jag mig tillfredställd.

Ta vara på ljuset och gå ut -det ska jag göra nu.
Ha en riktigt sköön Lördag!!!

Kramar Ulrika.

Kallt och sol

Kategori: Allmänt

God förmiddag alla glada (alla andra oxå).Jag gillar kylan bättre än regn och blåst, mörker,det blir ljusare
och snön ligger kvar.Man blir gladare av att se solen och vill vara ute så mycket mer.

I natt drömde jag om vad jag skulle skriva om på bloggen-väggord!
Så det blir det,ett roligt ämne eftersom det är så poppis med ord på väggen budskap i trä,gips och allt vad som finns.
Själv har jag fastnat för träbokstäver som man kan ställa upp, jag har ställt upp mina på kanten av kaminen som jag nyss inhandlat på MIO.

Sedan har vi en egenkomponerad stänkskydd i glas/budskapsord i köket,ingen kan väl missa att den tillhör ett kök.......fniss.... den har vi fått många fina kommentarer för, det är kul.

Det finns många sidor att beställa väggorden på och dom finns i olika storlekar och utseenden(min dotter ska hjälpa mig att lägga in adresserna).

IKEA har- vad jag vet, inga ord att klistra på väggen men andra motiv- med dom kan man lätt och billigt förändra
en vägg eller ett rum.

Att skriva FYRA ex. på husväggen i stället för en 4.a är ju oxå en kul grej.

Kommer tillbaka senare med bilder och adresser.Nu ska jag ut i solen på hundpromenad.

Kramar tills dess./ Ulrika

Någongång ska vara den första...

Kategori: Allmänt

ja, det är faktiskt premiär för mig att blogga, det ska bli riktigt spännande att få skriva ner och visa med bilder mitt stora intresse i livet-INREDNING,HUS,FÄRG- ja, allt som har med hus att göra.Har en stor erfarenhet v.g renovering,husköp,färgsättning,mmmm.

Jag är en levnadsglad "kvinna" 40+ men uppe i huvudet är jag yngre, är gift och har 3 barn därav en sladdis, en hund-Bischon Frise- och bor i ett hus. Mitt huvud går alltid varmt v.g inredning, möblering och omändring, jag har alltid så mycket med ideer som ploppar upp hela tiden  tur att min man har vanan inne vi komletterar varann-han kan byggnadsbiten och jag har oftast ideerna, men jag hjälper oxå till så det så!!

Kul att just du vill följa mej i mitt bloggande om mitt stora intresse- här kan du få tips och ideer,bilder och fråga mig om renovering,färger,inredning och mycket annat ögongodis som förgyller livet, mycket kan göras för en billig penning bara ideerna finns.Så VARMT  VÄLKOMMEN!!

TILLS VI HÖRS/ ULRIKA.