Norrskensnjutning

Oj,så mysigt!

Kategori: Allmänt

Någon mer än jag som gillar varma kvällar och mörker??trodde väl det!!
Jag ääälskaarr.....verkligen ljus,lyktor,ljusstakar,kandelablar,ja allt med vackert sken av ljus.
I går kväll satt vi ute med främmande och mös av mörkret och den ganska sköna kvällen och gissa att det var mörkt.Det avhjälptes snabbt med en massa tända lyktor och ljus,oj,så mysigt vi hade....

Inomhus är det likadant med "tänt var det här",överallt.....

Bilder fån Syster Lycklig,mm.

På Nolia fyndas det säkert mer på ljusfronten,härligt.

Njut kvällen,kramar.

Längtan.....

Kategori: Allmänt

Två yrvakna ungdomar som just nu är i Älvsbyn.Nu efter några dagar börjar jag att längta efter min son,det är så tyst och tomt då han är borta,och även hans kompisar,annars här som alltid är fullt hus.
Ikväll har det varit superhärligt att sitta ute.Vi hamnade hos grannar längre bort på gatan på gott sällskap och goda drinkar.Mysigt då det är varmt och mörkt.
Lilleman fick följa med syrran och hennes familj på bad idag så gissa att han har varit glad.Vi fick göra ärenden innan alla Pites gator stängs av för PDOL.I morgon en ny dag som förhoppningsvis innehåller finväder och värme.Nu ska jag ta en slapp i soffan innan kudden.Så natti,natti.....

Sommarlängtan

Kategori: Allmänt

Sånt här väder vill jag ha och det NU........
Kunna känna värmen av sommaren och inte behöva oroa sig för moln,regn eller mildare temperatur.Bada,grilla och ta dagen som den kommer,njuta.........
Kom till mig nu Sommaren!!!!innan det är för sent!!!!

Campingliv

Kategori: Allmänt

Tjenixen!Kul att vara tillbaka i bloggandet.Hoppas att ni trogna läsare vill fortsätta att följa med mig i mitt bloggande?
Tillbaks till verkligheten efter en underbar semesterroadtripp,men som alltid då man har roligt så går tiden alldeles för fort.
Lilla Elian var på sin första semester och det har gått hur bra som helst.Vi har hunnit vara i underbara Örebro,på en femstjärning camping där ingenting saknades.Solen sken och värmen var underbar så det var precis som att vara i utlandet,vi badade på det fina utomhusbadet,fanns ett inomhus oxå.Kosan styrdes sen till Göteborg och Liseberg,stan med shopping och turistande,även där ville vi stanna kvar,men med tidspress så fick vi fortsätta efter tre nätter.Smögen besöktes och det är ju verkligen ett läckert landskap,vi har varit där förr men det är värt ett återbesök,alla hus på klipporna är så vackert för att inte tala om alla båtar och klipphällorna mot det öppna havet.
Med många,många bilder och roliga minnen i bagaget så är vi nu hemma och inväntar finare väder och PDOL.
Som sagt, så ville vi ha mer tid då vi lika var därnere i Sveriges avlånga land,det finns så mycket att se och göra.
Sverige finns kvar och campinglivet kan återupplevas,kanske redan nästa sommar,eller så blir det helt nya upptåg...
Kul att få höras,kramar till er!

Potpurri av semester bilder

Kategori: Allmänt

Mys på hög nivå

Kategori: Allmänt

Hej därute!!Vill bara meddela att jag lever och vi har det toppen på våran semester.Just nu är vi i den stora staden Göteborg.I går gjorde hela ligan staden med sightseeing och shopping i värmen.Till lunch tog vi oss två kalla öl och till det åt vi tapas.På kvällen grillade vi och mös av värmen.Resten av helgen ska vi på Liseberg och leka av oss.Vi har möts upp under semestern av dottern och hennes familj, så här i Gb.är vi oxå tillsammans,så även här "big family"!!-men det är mysigt.
Nu ligger alla och snarkar i kudden och jag tar mig en morron kaffekopp innan alla vaknar till liv.Efter Götet drar vi till Smögen,där är det vackert värre.Så skriver jag inget mer under ledigheten så hörs vi senare,då ska jag lägga upp bilder.Så ha en underbar sommar var ni än är så hörs vi snart.
Ps! snälla grannen släng en koll på vårt hus,ds.kram,kram.

Sommarkramar.

Storpojkarna

Kategori: Allmänt

Alla mina pussungar......nästan i alla fall....

Stundande semester med ännu mera grillning

Kategori: Allmänt

Att grilla ute om sommaren är väl helt underbart?
Vi är storgrillare och grillar ofta och mycket.Våran grill håller på att sjunga på sista versen,så att handla in en ny ligger på listan.
Att det sen finns en hel uppsjö av grillar vet ni nog,det är bara att välja och vraka-stora,små,kol,gasol,spishäll,uppvärmningsplatta,rostfritt,med diskho,kylskåp,avställningsytor,färger,-ja,utbudet är stort och man väljer efter behov och plånbok.
Det är väldigt poppis just nu att ha just ett utekök,det har varit en dröm hos mig sedan länge att ha just ett sådant.Kunna stå ute och laga mat,diska,ha allt i köksredskap i närheten,gärna en kyl, men våra somrar är ju alldeles för korta för en sådan investering.Att äta och tillaga mat ute,är ju så mysigt och gott!Då kan det vara över öppen eld likaså.
Vår grill hänger med än och vad det sedan blir vet vi inte än, mer än att den ska vara större än den vi har nu!

Måste det regna jämt???(by the way)
Vi ska följa dottern och Elian idag på BVC och första sprutorna,aj,aj...sedan har jag lite fix inför stundande semstern att stå i.Vi ska oxå börja packa in i husbilen,lilleman har redan börjat stoppa in i garaget allt han ska ha med sig.Vi längtar,tänk...Lördag hela veckan......yipppiee.Må sol och värme följa med oss på färden.

Nåja,njut regnet,det blir nog fint i em.
Kramar.

Snurrig korv

Kategori: Allmänt

Lithells snurrkorv tycker jag inte ser allt för god ut,men den kan ju smaka destobättre.Är det någon som grillat och ätit denna korv,hur smakade den?
Att grilla majs gör nog fler än oss,det är vanligt här hos oss till den övrigt grillade maten.Dom här handtagen till majskolvaran tycker jag är smarta,det ser ut som en brödkavel,ha-ha.....

Det har verkligen vräkt ner regn i morse men det klarnar nog upp sig senare idag.Det ska viss bli varmt i veckan med varma kvällar oxå,nice.Då kanske tom.jag badar,med åren har jag blivit en badkruka,det ska vara VARMT i vattnet och i luften,då myser jag och vill aldrig sluta bada.
Doppa fötterna och stå i vatten som är kallt går bra men där går gränsen!

Vi får se vad jag och lilleman hittar på idag,ser ut som en bakdag.

Kramar tills senare!

Lusthus/glashus

Kategori: Allmänt

När jag ännu bodde hemma så hade min pappa gjort ett glashus eller lusthus,på gården där vi bodde i vårt hus.Där tillbringade vi många mysig stunder med främmande,kalas,fika,spelade spel,middag,frukost och mycke annat.Glashuset var ganska stort och med fönster nästan från backen och upp,och ett stort kantigt bord i mitten med platsbyggda bänkar runt om så man rymmdes många.

Jag skulle så gärna vilja uppleva den känslan igen att få njuta i ett lusthus,men det känns inte lika mysigt att smacka upp ett här på vår gård.Helst skulle man ju vilja ha vatten utsikt eller mot skogen som vi hade vårt lusthus då jag var liten.
Men känslan hänger kvar och drömmen om att få ett lusthus uppbyggt där vi vill ha det.

Nu önskar jag er en god natt!!

Helgen i kortversion

Kategori: Allmänt

Hej hopp....
Det var inte min mening att inga inlägg blev av de senaste dagarna,men tiden susar.
Vi har hunnit med att vara i Osten och olja in heeela bryggan,den är lååång.....Jag och lilleman solade mellan molnens inträden och doppade tårna,mest skönt var det att få sand mellan tårna och att höra vågorna.
Det blev grillning av god mat på kvällskvisten och folk dropade in,det blev en sen kväll,denna ljumma otroligt sköna kväll.Ungdomarna grillade in till sena natten.Så idag är vi lite sega.Det är skönt då det är varmt ute fastän solen håller sig borta.(Fredagskvällen blev oxå sen....oj,oj..)
I Fredags var vi på Öjebyns marknad,i värmeböljan kan tilläggas,köpte ghakkos,och lilleman sockervadd,det enda som jag ångrade att jag inte köpte-  jordgubbar!Annars mycke krams som med många marknader.
Summergames har varit nu i några dagar och det har märkts på folkmängden överallt och bilar,vi skulle ut med båten igår men det hann vi aldrig, men Elian fick sig en premiärtur med sina föräldrar och deras kompisar,mysigt.
Vi hann inte träffas igår så jag fick pussa på honom så jag saknar bebben....
Skriver nog ett inlägg till senare ikväll men nu kaffeintag!!!!!
Kramar.