Norrskensnjutning

Khom Loy & bubbel

Kategori: Allmänt



Hej fina ni!!!!

Nu är dom sista,som ingen tycker om,chokladbitarna i chokladaskarna bortkastade,julskinkan slut och snart är musten uppdrucken!Klapparna är öppnade och restamaten bortkastad(inte alls mycket i år). Julen är över och pyntet känns lite som att jag vill ta bort,men det får stanna tills veckan.

Nyår står för dörren och idag handlade vi hem bubbel och på menyn står oxfile(tournedo,hur nu det stavas),bakad potatis och två såser till,samt en god sallad,vitlöksbröd.

Förrätten skulle bli hummer men det blir smördegsinbakat med en god röra och kräfta i,efterrätten är tradition och består av cheesecake och varma hallon,men i år blir det gammeldax vaniljglass och varma hjortron,gott det med och enkelt.

Vad ska ni äta för nyårssupe?

Här i huset har vi börjat med ett projekt i sonens förra rum.Det har vävts om och målats och där blir nu gäst/spel och pysselrum.Ävan symaskinen ska få pryda sin plats uppställd där hela tiden och det känns helt superbra att ha ett sådant rum som man kan lämna framme pysslet och dyl.i.
Ni ska få se bilder då det är klart,rummet går i vitt och en annan färg på fondväggen,där kan jag blomma ut i färg,wow....

Det har varit mycket före,efter julen och mina uppdateringar blir lite si och så,eftersom kroppen inte heller är ok av allt som gjorts och vädrets makter har ju oxå ställt till det.
Men rummet ska vi göra medans mannen är ledig och det andra får vara just nu.Sedan så har vi något som vi längtar till framöver,mer om det får ni läsa om en annan gång.....

Gott slut & GOTT NYTT ÅR önskar jag Er!!!!!! :)

Dan före doppare dan

Kategori: Allmänt

EN RIKTIGT GOD JUL PÅ ER ALLA BLOGGLÄSARE!!!!!!KRAM PÅ ER! <3

Klapp i sista minuten!

Kategori: Allmänt

Ofta,inte alltid,men ibland kan det ju vara så att man får en julklapp som man inte alls visste att man skulle få.I alla fall jag,vill ju då ge något tillbaka omän såhär i sista minuten inför jul.Dom flesta har ju bakat och har något i frysen,ta fram det och sätt det i en söt kartong eller papperspåse.Köper man något litet så kan man lägga ner lite extra tid på just det paketet,det är tanken som räknas.
Slänga ihop chokladgodis i olika smaker är oxå bra att ge bort och som på Martha Stewarts bilder så har dom lagt en liten sak i en ask men "pynt"i olika varianter runtomkring,fiffigt och riktigt fint!

Har du barn eller djur så är ju alltid ett kort i ram välkommet.

Ta hand om er därute,kram!

Känsla av Jul

Kategori: Allmänt

Vad har ni för efterrätt på Julaftonen,förrutom fikabröd,kaffe och andra godsaker?
Vi äter ris ala malta med blodapelsiner i,det är viktigt att det är just blod,det smakar underbart och ger en fin färg oxå.
Idag har jag gjort de sista ärendena så nu är det bara julmaten som ska inhandlas.Skinkan var jag och köpte idag så den blir färdig att tjuvsmakas av,hi..hi..
I går skulle min pojke absolut baka pepparkaks hus,och jag var totalt oinspirerad.Det mesta kladdet måste ju en vuxen göra och glasyren bara rann då vi skulle dekorera.Suck...ett hus blev det i alla fall och ett nöjt barn.(Men det lär dröja måååånga Jular innan jag gör ett till....).Det som är på den lånade bilden är ju ett konstverk.

Ett superfint tips på gåbortpresent eller jul,nyårs gåva.Ett par silverskedar(loppis,kupan osv..)som man fyller med smält choklad och dekorerar,knyter ihop och ger bort,superfina tycker jag,jag vill oxå ha.......


Ikväll blir det mys Ernst och massor av julkänslor som han förmedlar.Tidigare idag var vi hos min syster på gofika och glögg och där är det julkänsla,hon älskar allt som har med julen att göra och bara frossar i den.Jag är mer sparsmakad på pyntet och har det jag gillar och tycker om och minimalt med tomtar men pyntar gärna på andra sätt inne som ute.
Visst var dom söta dom pyntade peppisarna,det är ju enkelt att ta efter,den bilden är lånad från en blogg som jag halkat in på Jill Dubien,hon har underbara bilder på typisk Amerikansk mat,bak.

Alla bilderna är lånade.

Hörrni,tat lungt och mys oxå,kramizar till er!

Stockholm

Kategori: Allmänt



Hej därute!
Ville bara titta in som hastigast och visa er dessa vackra bilder som jag har lånat från Inreda.com
Det är  vår stora huvudstad Stockholm som har dessa vackra motiv ute,oj,vad fint det ska lysa upp!

Kramizar!!!

Jultradition i rött & vitt,eller?

Kategori: Allmänt

Hejsan därute!
Hur har ni det in i Julveckan?Är ni stressade,har nu hunnit med mat,bak,klappar,städ,ja allt vad ni tänkas ska göra?
Jag har en massa småfix hela veckan och det är oftast värre att fara runt och göra än större grejer.Resten av julmaten ska vi inhandla på Torsdag.Fick gjort i helgen en massa mat,härligt!

Här har vi fått snö-blötsnö och sten tung,men tur nog så behövde jag bara skotta det lilla,vilket lyx jag har,jag är inte alls van vid att få traktorskottat,yippieee.......

Idag får ni hålla i er i bildkavalkaden.Jag känner att jag vill riktigt frossa i Julbilder,vackra sådana,ni ser även lite dukningstips.
Vill ni läsa mer om bilderna får ni titta in på Sköna Hem eller Leva & Bo därifrån bilderna kommer.

Nu kaffe innan "fixet"börjar,klara,färdiga..............kör!!!Kramizzzzzzzz..........

Michael Buble & Pyssel på 4.e Advent

Kategori: Allmänt

Tänkte ge er lite pysseltips så här på 4 e Advent.Det här med att slå in klapparna fint är ju faktiskt stor del av nöjet tycker jag,visst är det väl roligt att få ett extra fint paket?
Japanerna slår in sina paket så att det speglar personen som ska få det och innehållet,ja...där ligger man verkligen i lä.
Jag gillar att göra julpaketen lite extra mysiga och idag blir det mer paketinslagning för mig.

Annat pyssel är ju att frysa islyktor(om ni nu har minusgrader...hi..hii)dom är fina att tända då mörkret faller.Många julklappar kan man ju göra själv och ge bort,teer,ljus,kakor,kryddor etc.och sätta i en fin glasburk,plåtburk.Faktiskt uppskattat att ta med istället för en blomma eller vinflaska om man är bortbjuden.
Grenen som är fastgjuten och sprayad i vitt är ett fint pyssel.Dom gamla formarna får vara ljushållare,och detaljer.En dekorerad julhyacint är inte heller helt fel.

Just ja,gillar ni julmusik?....tänkte väl det,ett julmusikstips är Michael Buble,han har en härlig röst då han sjunger sin julmusik,gamla klassiker med en toutch av gammaldaxjulmusik det gillar jag!


Ha en supermysig 4.e Advent.Ps!Här snöar det!Lånade bilder...

Kram fina bloggläsare:)

Taco Fredag

Kategori: Allmänt

Jag tycker det var så fint i reporteget,där dom hade gjort ett bord fullt med godsaker inför julen att plocka av,så inbjudande.Att även slå in till personliga,fina julklappar är någonting som blir lite extra.(giller verkligen den där radion)
Dom tre sista bilderna är från underbara Village,lite julmys,julklappstips och fina "hemmasaker".

Idag är det redan Fredag och som vanligt blir det tacos hos oss,idag blir vi 10 pers.till bords och det lär hackas och stekas köttfärs för kung och fosterland.

Hoppas att eran Fredag blir supermysig och att ni har det bra därute!!

Nu ska jag sätta på ett ansikte och ge mig ut på promenad med Cleo sedan tar jag tag i resten av dagen,kram på er.

Tur att det finns ljus i mörkret!

Kategori: Allmänt

Hej Torsdag!

Dagens vädrer rapport från norr:regn,slask,plus grader och grå himmel,blurk.....

Lättar upp med härliga bilder från Ikea.Själv skulle jag vilja ha lådan så man kan stoppa fullt med välmeljus däri och bara plocka.Här förbrukar vi massor av ljus och dom stora paketen är alltid slut.Ändå handlade vi upp oss på flera förpackningar sist då vi var på Ikea,men det är ju så mysigt med ljus i mörkret,inte ska man snåla på det!!

Ljusstaken är oxå fin,i år har vi en avlång bricka från Indiska med stora vita ljus i och siffror på ljuset,pyntet runtomkring är polkagris godis.(ja,ingen har ätit av det...hi...hi..)

Det blev inget inlägg i går,det blev att göra ischoklad istället och fikafrämmande.Jag landade i soffan till åtta och såg Bonde söker fru bröllopet,kunde bara inte låta bli!!

Mannen kommer hem idag och nu ska jag och handla mat och göra nåt ärende.Men vad ska man äta???Har ni några förslag,ni vet...det ska vara gott,lätt o snabbt att göra.fniss......

Ha en underbar dag och halka inte därute!!!!!!

Bo Bedre som Danskarna

Kategori: Allmänt

Hej underbaringar!

Här är det plus grader och halkigt så man kan åka skridskor,det blåser och är mörkt och julen känns långt borta.
Bilder kan lätta upp,här är många fina bilder med ljus,högt till tak,stilrent och enkelt, och mycket med ögongodis.Danskarna har stil i inredning,dessa hemreportage från två boenden kommer från Bo Bedre.

Lilleman vill låna datorn så jag får skriva ett till inlägg senare.Han har haft astma inatt och får vara hemma och ta det lungt,själv känner jag av att förkylning är på g.Jag ska börja ta hälsokost och kurera mig för julen är ju faktiskt nära nu!!!!Inte vill man vara krasslig då,syns senare!

Lucia & Julgodis

Kategori: Allmänt

Glad Lucia!!

I morse så fick min son vakna till en "skön"sjungande mamma,haaa....ha....Jag hade dukat på en bricka lussebullar,must och ljus och med glitter i håret fick sonen vakna till sång.

"-Men mamma",det var sonens första ord i arla morgonstund.

Jag ville ha glittret på mig på huvudet men i ett obevakat ögonblick gömdes det bort så jag fick skjutsa pojken till skolan utan"bling,bling"-skäms han redan över mig???

Sedan hämtade jag upp barnbarnet och skjutsade honom till förskolan,som idag var klädd som pepparkaka.

Tack och lov så kom vår beställda traktor på morgonen, för ute är det plus grader och snön väger ton,och det räckte mer än väl att skotta framför broarna.
Promenaden med Cleo blev mer än blöt,det öste ner och igår eldade vi i kaminen för att det var kallt,vilka kontraster.

Nu ska jag ta och fixa lite julgodis,och även här är det prioriteringar,det blir knäck,ischoklad och kola,kanske ska jag försöka mig på tryffeln på bild med vit choklad runtom,den såg sååå god ut.

Lånade bilder.

Kram på er och ha en härlig Luciadag <3

Ps! Lucia betyder lux=ljus.

Tv kockar som bakar och lagar mat är Välkommen till oss!!

Kategori: Allmänt



Hej hopp!

Hoppas att ni har en bra Måndag "so far"?

Sonen blev hemma idag så vi satte i gång ett lussebak.Man måste ju bara ha lussebullar imorgon då det är Lucia.
Bullarna vi bakade förrut tog slut i ett nafs så nu får dessa räcka för jag bakar inga mer i år.

Några människor som är duktiga och kan både det ena och det andra inom mat och bak det är Leila,Tina,Ernst,Per o Pernilla.Det är många tv program nu om allt med mat inför julen.

Bilderna är lånade från tasteline och recept.nu

Ernst och Leilal får (även i år,hi..hi..)komma hem till mig och fixa bak och mat.Ja,Per och Tina och Pernilla oxå......

Ni är såååå Välkommen!!!!!
Kram på er,nu har degen snart ökat klart i omfång.

Gott & Blandat

Kategori: Allmänt



Hej bloggisar!!!

Redan Söndag och helgen börjar att lida mot sitt slut.Snart är det dax att ta tag i mera julbak och godistillverkning.I går kväll ringde min dotter och frågade om jag hade hunnit att göra knäck?-Det hade jag inte...hon hade sett ett tv.program där det gjordes julgodis för fulla muggar och givetvis blev den gravida dottern knäcksugen.
Tydligen skickade hon sin "gubbe" att inhandla ingredienser och kokade ihop en knäck smet,haa...ha..så är det att vara gravid,blir man sugen på någonting måste man bara ha det!!!

Vi pratade om att göra vit ischoklad oxå i år,jag tycker att vit choklad är gott,man kan ju göra både och.
Jul the är ju en annan lätt sak att göra själv och i en söt burk med band omkring blir det en perfekt present,eller kakor.
Ser ni det gamla degtråget där lussebulls degen ligger i?sååå fint....

Lånade bilder.

I går hade vi en supermysig dag ute i snön med barn och barnbarn.Det blev många turers skottning för mannen,så nu har vi lejt en traktor som ska ta hand om skottningen hela vintern så att jag bara behöver skotta framför broarna.

Jag och sonen blev så sugen igår på att ta fram julgranen och pynta den,sagt och gjort,den åkte fram,jag kände att jag var trött och plötsligt blev jag yr och illamående.
Ibland blir jag så frustrerad över att man ofta inte har orken att göra saker eller ens påbörja.Jag vilade en stund,och sonen klädde granen som blev så fin.

Vi landade efter(sen) middag i soffan med en film,lugnt och skönt!

Nu ska jag ta tag i dagen och ni får ha en underbar Söndag.Kram på er!

Myspys i Juletid

Kategori: Allmänt

Att Julen är mysig och ultimat pyntande för dom flesta håller nog många med om.
Man vill ha mys på hög nivå...mycket med ljus,god frukt,eld i spisen,röda accenter,plädar,kuddar,pynt,godis,nötter,must,gofika,glögg...ja listan kan göras lång.
Idag myser vi med snön ute,skottar.....det har ramlat ner snöhögar från himlen,men utegranen blev superfin med allt vitt på!

Dom underbara bilderna kan ni läsa mer om på Leva & Bo.

Ikväll äter vi tacos och blir det kallare ute så tänder vi en brasa.Sedan ska vi se Idol finalen,man måste ju se vem som vinner för båda två är duktiga på sitt sätt:)

En glögg blir det oxå,ja vi myser på i helgen helt enkelt,mer än så blir det inte!!

Ha en jättefin helg om jag inte kommer tillbaka förrän om någon dag.

Mys på ni fina......

Blomarrangemang

Kategori: Allmänt



Att duka upp ett bord med blommor använder jag mig ofta av då det är festligare.Oftast blir det mindre och lägre arrangemang.Eller utifrån naturen,trädgården beroende på årstid.
Men jag tycker  STORA,maffiga är så snyggt.Här,på dom lånade bilderna,är arrangemangen efter rummet och inredningen.
Jag tycker det låga,långa,lila blomarrangemanget med ljus och grenar är så vackert.
Så även den dekorerade ljuskronan,enkelt och sparsmakat,det är oxå snyggt.

Under juletid är det mycket blommor överallt, men här hemma får inga blommande blommor komma in för allegi.Vissa går bra,och jag som älskar hyacinter under julen får vara utan,så även julstjärnor,men dom kvittar.
Jag har i alla fall en otroligt vacker röd amaryllis som har slagit ut med stora klockor,dom funkar bra här hemma.
Det finns ju så otroligt fina och naturtrogna plastblommor oxå.

Idag är jag taxi,jag hämtar och skjutsar barn,barnbarn och däremellan ska jag handla och göra annat småfix.Idag är en bättre dag kroppsligt så man är som en annan människa,mindre nackont,mindre molvärk i höfter och knän,huvudet är lättare och ögonen inte lika trötta.Jippie......
Njuta medans det varar!!!!Det ska jag göra,kram på er:)

Jul=fest,hjärtan,lussetåg,godsaker,familj!

Kategori: Allmänt

Hjärtan hör julen till,för mig i alla fall.Jag bara älskar dom.Men jag vill att dom ska se ut på ett visst sätt oxå,ser ni hjärtanen på näst sista bilden?dom vita som hänger på väggen,jag har ett sånt i hallen och det är så fint.
Mycke annat kul än att baka med formar är ju att hänga dom lite varstans som prydnad,som på burkarna i ett sött band,eller i grenar-som på bilden är frostade,fint.

Förresten så var julfesten så mysig,med tjejerna(ovanligt?) som var lucia och lyste upp,tomtar,tomtenissar,pepparkakor, men inga gossar,& med sjönsjungande sång.Fikat tog slut,som det ska,ändå hade vi massor med gott med oss,vad vi gottar oss!!

Nu blir det promenad och sedan apoteket ska köpa något åt dottern(åksjukeband hjälper på en del) som mår illa,hon har provat allt och har först till veckan tid hos barnmorskan.Yes-hon är gravid,och vi blir än en gång mormor och morfar!!Söta E.var med oss igår på julfesten iklädd pepparkaksdräkt och så söt så man kunnat äta upp honom,hi..hi....

Dom fina bilderna kommer från Living and room.

TACK söta,söta ni som besöker bloggen,det är såååå roligt och ni gör min dag!!!!Kramizar på er!!! <3

Jukkasjärvi icehotel & kakor

Kategori: Allmänt



Efter en härlig promenad i minus 7 grader och en vitare backe så är det alltid skönt att landa vid datorn en stund och dricka sin efterlängtade kaffekopp:)

Natten har varit usel,som alltid,men mer än vanligt,man känner att detta blir en lååång dag.I går ställde jag mig att baka hallongrotter och kolakakor,duktiga jag....
Meeen jag var inte alls närvarande så i ena satsen som skulle bli hallongrotter så glömde jag mjölet,suck...?????Hur kan man glömma det??
Då jag tittade in i ugnen så ser jag bara en geggig sörja som flytit ut,och dom andra kolakakorna tog jag ut för snabbt så som blev geggiga,dubbelsuck....
Men hallongrotterna blev bra i alla fall dom andra (skit)kakorna gör jag kanske om en annan dag.

Ikväll har sonen julfest på skolan och han har bjudit in halva släkten..ha..ha så det blir att ta med sig mycke kaffe och fika bröd.

Varje år bloggar jag alltid om Jukkasjärvi ishotell.Jag tycker att det är så fantastiskt att få till allt det vackra av is och snö.Så även i år bjuds ni på lite bilder från just Jukkasjärvi icehotel.Som jag även lånat bilderna ifrån.

Kramizar till er!

Whoopies eller något annat julbak?

Kategori: Allmänt


Hej andra advent!

Måndagen är här med besked,snön lyste vit på backen i morse så sonen flög ur sängen..hi..hi..
Visserligen snögubbesnö,men snö i alla fall.Kul för alla barnen.

Helgen har varit underbar med god mat och besök i staden intill för julshopping.Det var fler än oss som tänkte den tanken och det var verkligen rusch överallt.
Men samtidigt mysigt,bara vi tre på rackeltur.

Vi har även hunnit med att få upp en ny fungerande slinga på flaggstången och en gran med belysning som nu båda två sprider ljus och julstämning utomhus.

Hunpromenaden är gjord i morse och med den blöta snön blev även hunden julfin med snöbollar kring benen som fastnat..ha.ha...

Har dammsugit och är verkligen sugen på att baka,kanske inte dom populära whoopies som Leila gör i olika smaker och utseenden men något annat juligt.

Mycket "julkänsla" idag med andra ord,måste bero på snön,hrm..!!!

Tjingeling fina bloggisar,kramen på er!

Utemys

Kategori: Allmänt

Det ska inte bara pyntas inne utan ute oxå inför julen.
På bilderna är det en balkong som har fått julmysigt.
Givetvis ska man ta tillvara på tiden och ta sej en kaffekopp med dopp ute,det är bara att klä på sig.Vi brukar göra upp eld vid vår grillstad och sitta där och fika och titta in i elden och bara må.
Ute pyntar vi med julgran och belysning(ska hämtas idag)och tomte,kransar,lyktor och lull lull ute vid entren.
Våran flaggstång brukar bli piffad med en ljusslinga hela vägen och så även i år, när jag prövade den lyste den upp och när vi fällt flaggstången och virat runt slingan,satt upp flaggstången och stoppat i kontakten,tror ni den lyste då?? Näe...inte det!!!Morr.....
Så nu ska en ny ljusslinga inhandlas och proceduren ska göras om,suck...men fint blir det då den väl lyser.

Mys helgen och må gott,det ska vi göra,kram på er fina så hörs vi efter helgen!

1: A December & Julkalender(det rimmar)

Kategori: Allmänt



1:A December!!!!

Ja,tiden går fort fram,kanske är tur det?

TACK alla ni som besöker min blogg,det värmer verkligen,ni får ju jättegärna lämna kommentarer...hi..hi...!!!!!

Nu när alla hem har massvis av ljus tända så får man verkligen vara försiktig och kolla så dom står bra och att man släcker ljusen efter sig,även värmeljus!
Ett tips på julklapp kan ju faktiskt vara en pulversläckare(skulle själv vilja ha en ,vit...blink ).

Urnsygga pulversläckare har specialdesignats av Martin Timell,Lulu Carter,Björn Christiersson,Jimmy Schönning,Bo Rappne,Karin Mannerstål.
Vem skulle inte vilja ha en sån??Givetvis finns släckarna bara på dom stora Åhlensvaruhusen,typ i Stockholm osv.
Därifrån kommer oxå bilden,fina eller hur?

I morse missade vi julkalendern så vi ser på reprisen ikväll.Ha en underbar december dag!