Norrskensnjutning

Valborgsmässoafton

Kategori: Allmänt



Trevlig Valborg på Er alla,vad ni nu än har för er!!!

Slempropp

Kategori: Allmänt

Jaherre minje!!I morse gick slemproppen för gravida dottern,värkarna har tilltagit,redan igår, då vi for runt på stan i flera timmar.
Det kan ta längre tid och det kan gå FORT,jag hoppas på det sistnämnda för att ha värkar är inte kul.
Bilden är lånad från Expressens allt om barn.Söt bebis,snart kanske vi håller i en liten knodd,mormor längtar efter dig!Nyfiken på att se vem som bott i magen....
Sköt om er därute och kramar till min dotter och svärson.

Keramik

Kategori: Allmänt

Katarina K hantverkare i keramik som finns i Piteå har så otroligt mycket fint,även fina brickor,handddukar mm.från Spira.Ta en titt där i kväll på tjejkvällen.Mycket vill ha grejer!!!!

Rykten?

Kategori: Allmänt

Det ryktas om att Lagerhaus ska sätta bo i JC lokaler i Småstaden från hösten.
Dom har gott och blandat i sitt sortiment,det finns inredning,kuddar,filtar,krukor,örngott,pynt,present(papper,snören)plastblommor,ja,allt möjligt.Vi får väl se om det blir så,Lagerhaus priser är rimliga så det kan ju bli en hit!eller?vi får väl se vad JC lokalen kommer att inrymma till hösten.
På torsdag är det i alla fall tjejkväll,det är säkert,så ut och mingla tjejer!!!

Trevlig kväll.

Anno1890

Kategori: Allmänt

Barnvagnarna från förr hade nog inte samma komfort som dagens,denna vagn är i korg med suflett från sent 1890-tal.I går var vi hos dottern och svärsonen och kollade in deras nya barnvagn,superfin så där kommer säkert bebben att mysa!Lufthjulen är med säkerhet behagligare än på vagnen ovan,stackars bebbe förr, vad stötigt det skulle ha varit.

Har varit och inhandlat en vit rullgardin i dag och givetvis blev den att kapa av,gardinstången är uppe så nu väntar gardinerna på att bli upphängda.Känns underbart att vi snart är klar därinne i sovrummet,energin är slut för längesedan,och då blir det inte kul att hålla på.Hann ut med stora lass med vinterkläder och skor i bodan och en väggtext,modell mindre kom upp i sovrummet idag.
Vi ska övningsköra senare med A.
Snart helg igen,vad är era helgplaner?

Bokstavspussel

Kategori: Allmänt


Helt underbara personliga söta pallar.Finns hos Bonde of Sweden.Dom finns i standardmodell eller att man designar sin egen pall.
Bokstäverna går att ta lös och bygga som ett pussel,färgerna kan varieras,en annorlunda doppresent eller en present till sina egna barn eller sig själv,kanske....
Lite dyra,men handgjort kostar!!!


Prickigt

Kategori: Allmänt

Blir det picknick i det fria i helgen?
Roliga prickiga saker i massor finns det att inhandla till allt uteliv.Kanske pigga upp med en prickig utegrill,något att ta med sig ut med båten i sommar?
Brickbordet tycker jag är så gulligt....

Inspiration

Kategori: Allmänt

Lite vårinspirationsbilder.
Jag är sååå glad över att nu äntligen sitter det tapeter på väggarna,det blev superfint.Nu har vi listning kvar och möblering och givetvis städning.
Idag har vi firat vår son som fyller 18,tiden har verkligen susat iväg,tänk då lilleman fyller den åldern,oj oj,vad gamla vi är då..suck!!!
Till helgen är det valborg och då ska våren sjungas in,stackrarna som ska simma kanalsimmet lär ju fastna bland isflaken i år.Vi är bjudna på tre ställen så antingen får vi klona oss eller så får vi dra lott.

Ha en skön kväll...

Blomlängtan

Kategori: Allmänt

Måste nog köpa mig några uteblommor.Det känns som om det är sååå länge tills det är uteblomdax.
Stora sonen fyller år på Måndag och då brukar snön vara borta,men icke i år!
Man får ta att man måste bära blommorna in och ut,det är det värt.
Just nu längtar jag bara tills vi är klar i sovrummet så att man kan börja städa och göra lite mysigt med FÄRG......
På Lördag ska vi på fest och baka blir det oxå i helgen,skiner solen ska vi grilla.

Nu ska jag dricka en thekopp så lev väl.

FESTTIDER

Kategori: Allmänt

I fjol den här tiden var jag i full gång att planera våra vänners bröllop.Det var en rolig period att få ha det förtroendet.Säkert är det många därute som står inför planering av den stora festen-ett Bröllop.
Det finns ju som vanligt alldeles för mycket att välja,såsom såpbubbleförpackningar istället för ris,vi hade sådana som på bilden,en var till alla att blåsa vid brudparet efter vigseln,superfint,var det.Tårtor finns det en uppsjö av,och dyrt är det.Vi köpte tårta i tre våningar från ortens bageri,plus flera tårtor bredvid i bröllopets färger.
Mycket ska beställas,göras,köpas och fixas  i god tid så man inte står där handfallen i slutändan.Allting ska vara klart i god tid.Mycke tips,ideer och annat finns ju att hämta på nätet.Fråga gärna mig om det är något ni undrar över om ni har en stundande fest,eller bröllop.

Njut dagen,love is in the air!!

Inreda.com i love it!

Kategori: Allmänt

Tapeter,ja det har jag ju skrivit om ett antal gånger.Mer tips och ideer finns idag i PT,och det är tapeter från Inreda.com såklart.
Bilden är från inreda.com

Hej och hå och lite gnäll

Kategori: Allmänt

Himla smarta lysdiodlampor från Ikea.Jätte mysigt att hänga ute i sommar eller i inglasningen.Färgerna kan jag tycka var lite trist!!
Idag har det varit full rulle(som vanligt hos oss)tapeterna som vi tapetserat i sovrummet blev att riva ner nästa dag,för undertapeterna släppte för att vi hade valt en vinyltapet som inte alls släpper igenom fukten!!alltså jag säger bra SUCK,SUCK OCH TREDUBBELSUCK vad less man blir.Dammslip och stök överallt.
Vi valde en ny tapet som nu efter allt underarbete på dom f-b väggarna ska upp i dagarna.Våran bil vill inte heller vara med oss och det händer nya saker hela tiden,så just nu känns det som om vi inte har någon bil,den är mer borta än hemma.Tur att vi har en snäll granne som lånar ut sin andra bil.
I går hade vi möte på lillemans dagis,för där blir det nedläggning från hösten,så då ska vår kille börja på ett nytt dagis,men nu verkar vi bo på fel sida här i Öjebyn för att få komma till Kullenskolan,efter dagisåret, så då blir det Björklunda vilket vi inte vill, för dom har ju gått på dagis vägg i vägg med Kullenskolan,snacka omständigt!!!
Såklart man vill att övergången ska vara dit,borde vara solklart!!!!
I kväll drällde det in hos oss folk på fika,vi var 12 pers.vid fika bordet!!!!SAMTIDIGT-så lilleman kom isäng alldeles för sent.
Sedan var det att röja undan och få lilleman isäng,och fixa för morgondagen.Nu är jag så slut så jag kommer att vara övertrött då jag lägger mig ner.Hoppas på en bättre dag im.Må gudarna vara med oss då......

Natti,natti.

Fjällen

Kategori: Allmänt

Vi hade helt underbart vackert väder och vindstilla.....

Bilder säger mer än tusen ord

Kategori: Allmänt

Bjuder på lite Påskbilder,bättre sent än aldrig!!

Indiska,Mateus

Kategori: Allmänt

Indiska har mycket snyggt i heminredning.Piteås butik har inte så stort sortiment,men ändå godkänt.

De "blå"bilderna med porslin från Mateus,fatet är sååå snyggt.....

Pressbilder Mateus.

Sommarkvällsmys

Kategori: Allmänt


Ett måste ute på altanen,balkongen eller var ni nu har era utemöbler, är ju att när kvällen kommer krypande med sin fukt,alltid ha en mysig filt,och helst en till,eller fler, i beredskap att kunna vira om sig och njuta av kvällen en stund till.Glada sommarfärger är ett måste, för mig i alla fall.
Kuddar ute förhöjer oxå mysfaktorn,det har vi i våran utesoffa.Likaså ljus om kvällarna,då blir det hög mysfaktor!

Majblommor och cykel

Kategori: Allmänt

Nu har jag inhandlat oss majblommor.Ibland hinner man inte med innan dom sålts slut.Jag kan väl tycka att dom var bättre,finare förr.Årets blomma går i turkost,grönt med en gul plopp i.
Lilleman är hos en kompis och jag ser dom cykla förbi då och då,jag är faktiskt orolig över denna väg med bilar och bussar och vill helst vara ute då han är ute,men med ökande ålder blir det ju så här,men min skalle sticks ut då och då för att kolla läget.Lilleman älskar att vara ute och alltid kan man ju inte vara det som vuxen fast man  vill,man ser ju oxå till väder och vind om det passar för han att gå ut med en kompis.

När jag var liten fick jag inte ta fram cykeln innan snön hade tinat bort,idag skulle det inte funka att förbjuda att ta fram cykel först då snön tinat bort,då alla får ta fram!

Ikväll blir det Arga Snickarn framför tv.n och en tidig kväll i kudden,så mys kvällen.

Frukt och Bär

Kategori: Allmänt

Vart vi än har bott så har jag alltid haft äppelträd,har dom varit för stora så har dom blivit kvar och nya har inhandlats,eftersom vi flyttat.Annars har jag grävt upp dom och tagit med dom i flytten.Jag tycker dom är så fina och det är roligt för barnen och för en själv att skörda dess frukt på höstkanten.När dom står där i full blom är det så underbart vackert att se på.
Vi har även här två äppelträd,det är olika sorter ett med röda äpplen och ett med gröna.Ena trädet har tyvärr farit illa av allt upplastning av snö i vinter så det ser lite tanigt ut där det sticker upp ur snön,ska försöka beskära till det i vår.Ovan på bilden kan ni se en fin bordsdekoration man enkelt kan fixa till,med just äpplen.

Blåbär,dessa underbart goda bär.När jag var liten plockade jag alltid nere i vår trädgård,där det även var skog,blåbär i en mugg så det räckte till så att mamma gjorde mig blåbärsgröt,mumsigt.Nu är bären PÅ gröten varje morgon,osockrade.Himlars gott!!

Nu måste jag ut i solen med fyrbenta trollet.

Kramisar.

Färgglatt

Kategori: Allmänt

IKEA;s underbara färgklick till bricka lär nog bli en stor hit hos många i sommar.Jag är en stor diggare av brickor och jag använder dom flitigt.Inga skåpgömmare är dom för mig!Oj,så underbart det är då det tinar,må då vara att Cleo,som är vit,blir brun,alla lillemans kläder leriga av allt cyklande,smutsiga fönster,smutsig bil,ja,det är det värt, bara nu eländet tinar bort fortare än kvickt.....och må inga fler vita flingor dala ner från himlen.För nu har jag fått min skoterdos för detta år!!

Heja Våren!!

Light

Kategori: Allmänt

Vad gör dom inte för att få sälja?(behövs det verkligen?)Det är en specialdesignad Coca Cola light flaska som kommer ut i slutet av April,designad av Karl Lagerfeld.Visst blir den ju läcker i vit,rosa och svart!Helt klart.

Tacos

Kategori: Allmänt

Det finns mycket ögongodis att njuta av på webben,dessa bilder är från Ett Hus i vitt.
Där kan man beställa mycket smått och gott,fina saker att ge bort i present tex.

Tur som var hade vi superbra påskväder,det hade ju kunnat vara som idag...blötsnö...hur kul hade det varit???
det jobbiga med detta väder är att mina söner ofta får astma och det blir jobbigt för dom att medicinera,så oftast önskar jag att detta plaskväder ska gå över fortare än kvickt så att det torkar upp och blir noll med snö.

Ikväll intar vi tacos,som vanligt när det är Fredag.Vi blir nog,som vanligt,bordet fullt.Senare idag ska jag ut en sväng på Barnens Hus,för inatt kom jag på vad dottern,svärsonen har glömt att köpa till bebben,lite småsaker som man behöver ha.
Jag tror faktiskt att snart är dom föräldrar,och vi mormor och morfar,åh hej och hå!Tur att dom ska hämta bilbarnstolen till veckan och vagnen,bebis sängen bäddade hon igår,väskan är packad.
Det ska bli kul att bara få "låna",lilleman säger att om bebben har bajsat då han är där så ska han fara hem,ha...ha...Då säger D.att dom ska byta men ha varsin klädnypa på näsan,den synen skulle jag vilja se.

Njut dagen och kvällen,kramar.

Tips

Kategori: Allmänt

Den här tapeten älskar jag,men det blev en lugn tapet att ha i sovrummet,jag ska färgsätta överkast,kuddar och gardiner i färg istället.Sedan ska vi sätta in ett nytt golv,även det i ljusare trä.Kommer att bli nice.
Det är såååå kul att kolla tapeter,det finns ju en del att välja på,så det gäller att tänka innan ungefär vad för tapet man ska välja i färg,och i vilket rum man ska tapetsera,att i ett kök tex.ska man välja en tapet som tål mer tuffa tag,som stänk och stötar,vilka möbler man har,ungefär -vad får tapeten kosta,lätt att tapetsera.

Inga fjällbilder i dag heller,men det kommer med tiden....
Natti,natti.

Väggord

Kategori: Allmänt

Hjälpte dottern med att klistra väggord i hallen. Blev mycket bra!

Krukor till utebruk

Kategori: Allmänt

Det finns hur många olika former,färger och variationer på kruk fronten för ute bruk.I år är det mycket betong,vilket är snyggt med en färgglad blomuppsättning i.Ni som har inglasning kan ju vara lyckliga över att kunna sätta fart på planteringarna väldigt mycke tidigare och att få njuta i förväg av uteblommor- vem vill inte det?Bilderna är lånade från Expressens Leva o Bo.
Kom ihåg att köpa hem färska kryddor!!!!
Nu ska jag till dottern och hjälpa till med att sätta upp en stooor väggtext,så njut dagen.

Vårnytt

Kategori: Allmänt

Härligt fräscha inspirerande bilder från Sköna hem.Där kan ni läsa mer om vart det finns att köpa och priser.
Nu när våren är här sprätter det i fingrarna att få göra om hemma med nya fina färger i inredningen.
Huvudet spinner reda inför utesäsongen,det finns redan massvis av ideer och en del ska jag förverkliga när snön är borta!

I`m back

Kategori: Allmänt

Hej alla glada!Har ni haft en skön Påsk?Vi har haft det underbart i stugan,skönt att byta väggar.Ska lägga in bilder sen då jag har tömt mobilen.

Tillbaks in i vardagen,dagarna har verkligen susat fram.Tur nog så grattade vi ju dottern i förväg för dom for hem en dag tidigare och på vägen hem åt dom middag i Kåbdalis och fick i sig en biljon baciller som gjorde att dom fick mag,kräksjuka,i två dygn,stackrarna!!!på födelsedagen och allt,huvva värsta plågan.

Det har ju faktiskt tinat ordentligt på gatorna så nu ser man en ljusning av att ta fram cykeln,lilleman håller på att längta ihjäl sig efter att få cykla,och jag håller med,nu vill man att all snö ska tina bort och fram med utemöblerna och grillen.

Till sen,kramar....