Norrskensnjutning

Utklädd Fredag

Kategori: Allmänt

Men väldigt enkla medel och fantasi kan man få till en underbart inbjudande dukning,det är ju inte bara maten som ska smaka,ögonen behöver sitt.
Jag längrat faktiskt tills vi ska duka för dopet,sååå kul:)Lånad bild.
I dag skiner solen det är -6 grader och det är så härligt ute.I går kväll tändes en brasa för mys och värme för strömmen for ett tag i går kväll,så jag låg och läste till ljus och ficklampa,hur mysigt som helst.
Det är Fredag och sonen for till skolan utklädd för dom hade en "kom som du är" dag.Sedan ska vi på Barnens Hus där utklädda barn fick en överrraskning och godis.Så det passade ju perfekt.Till middag har vi bjudit in oss till dottern och hennes familj på tacos....hi...hi..
Vad passar väl bättre än det när mannen jobbar även helgen borta.Förhoppningsvis får jag min nya mobil idag,som jag har längtat......
Jag och sonen ska hitta på lite roligheter för oss själva och det känns skönt att dom har höstlov till veckan.
 
Så ni får ha en underbar Fredag & helg,kan hända att jag stoppar in ett inlägg.Kraaaaam på er:)

Inte en flinga så lång ögat når

Kategori: Allmänt

Nu pratas det mycket om snö hos oss.Sonen och branbarnet håller på att längta ihjäl sig efter den vita sorten.Det är ju mellan väder nu så allt som har med sommar grejer att göra är bortplockat och vinter grejer är för tidigt att ta fram.Så i går kväll på kväll prommisen plockade vi fram cykeln,och det gick alldeles utmärkt,inte en isfläck fanns.
En till som älskar snö och att borra in nosen i snö, det är vår hund.Hon blir överlycklig och kör in nosen i snön och far fram som en plog...ha...ha..så söt:)
MIn energi tog slut efter att ha skjutsat(jo,ni läste rätt)både pojken och barnbarnet till sitt och tagit Cleo på promenad,suck...finns det att fylla på energi på nån mack,eller........det är såååå jobbigt att vara trött och orkeslös jämt,man blir less,suck!!!!
 
Vila en stund på spikmattan ska jag iaf.göra och sedan ta tag i resten av dagen:)Ha det bäst fina ni!

Jysk är borta

Kategori: Allmänt

Det börjar att närma sig Halloween,den årstidsdukningen som jag bara älskar.....hi..hi..efterom man har barn så blir det ju givetvis att gröpa ur det äckliga innehållet ur pumpan för en ljuslykta.Man kanske skulle spara fröna och rosta dom,är faktiskt jättegoda.
Nåja,pumpa eller inte,den här pumpan tycker jag var annorlunda.(lånad bild)
 
I går pratade jag med sonen på kvällen,han hade kört förbi JYSK- och det brann!!!!!!!!Hela våran Piteå Jysk har blivit totalförstörd i branden,som troligen startade i lagret.Intill,vägg i vägg är Elgiganten som klarade sig till slut men blev rökskadat,det är obehagligt med bränder.
 
Promenaden med Cleo var helt underbar i soligt väder men halkigt,så jag känner av ryggen och nacken,man går lite på helspänn.Vi träffade en massa folk att prata med så prommisen tog lång tid med alla stopp,så kan det bli ibland:)
Sonen har fotografering på skolan och efter han slutat ska vi in på stan för att kolla om hans nya spel har kommit.Dom är smarta tillverkarna av grejer till barn,lagom till jul ramlar det loss en hel del nyheter.
NU ska jag klippa fyrbentas klor och ta en till kaffekopp,så kramen på er och kul att just du tittar in:):)

Skoter längtan

Kategori: Allmänt

Under helgen började vi att prata om Påsken.Samtidigt så tänker man jamen det är ju länge dit,men vips så är man där.Vi far ju alltid till våran stuga där vägen slutar och fjällen tar vid.När man väl är där så bara älskar jag miljön.....Vi är alltid många och det är trång i boendet,vid matbordet,på skotrar,i skoterpulkor och överallt,men så ska det samtidigt vara under Påsken,ha..ha..Vi får planera mera om ett tag,nu är det dop planering,jul och nyårs planering,nja..lite grann i alla fall om det sistnämnda.
Livet är bra härligt då man sitter där efter skoter spåret och känner vinden mot kinderna,avgaslukten och ser fjällen,och vet att snart ska det spraka i elden och maten ska tillagas.Väl i stugan efter en heldag så blir det bastu,tunnan och god middag,lite spel,och en massa surr,sedan somnar dom flesta gott i kudden efter en heldag ute.Något att längta till.........
Vad längtar du efter?

Sjuk pysslare

Kategori: Allmänt

 Min" lill "kille är en riktig pysslare,det vet ni nog om ni som följer min blogg.Har han inget att göra så är det bara att ge han en kartong,en rulle,färgglatt papper eller vad som helst så startar processen.Senaste pysslet är luffarschack som han har sprayat små stenar utifrån med olika färger och det spelet kör vi varje dag,stenarna har tom.blivit släta av allt spelande...hi..hi...Sonens pysselrum fylls varje dag av något som tänkas kan bli till nåt pyssel,så mängden ökar därinne i rummet och det behövs röjas.Meeeen......pysselgrejerna eller tänkta sådana,ges inte upp så lätt,så min stategi är att ta en städning när han är på skolan.Men det är en stolt mamma som tycker att det är kul med en kille som även gillar att pyssla..Nu däremot ligger min pysselkille i feber som kom i går kväll,natten har varit usel med sömn och dagen går i lugnets tecken,troligen hela helgen.Vill önska er en trevlig Fredag och hoppas på att eran dag blir superhärlig:)Lånade bilder bla.från Martha Steward.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Andas....

Kategori: Allmänt

 Tjenare Torsdag!!
En dag eller kväll då mannen i huset kommer hem.Vi brukar båda två vara helt utslagna under kvällen
båda slappnar av, det blir tv mys med Revenge,längtar......
Har hunnit med sonen på skolan,vovveprommis och stöka undan hemma,ska ut på ärenden snart men känner att jag måste hejda mig i tempot lite,andas......
 
Vädrets makter gjorde så att det ljusa,fina blev till rått,grått och regn.Sonen rusade upp ur sängen i morse för att konstarera att det var alldeles för lite snö kvar,stor besvikelse,lillvännen min:)
Planerar i huvudet och ritar på kaklet hur våra visioner ska se ut för toaletten,det ska bilas upp golvet för att flytta toastol,tvättställ,varmvatten beredaren ska flyttas och golvet ska få värme.Hur nice som helst,det ska bli ljust och fräsch utan en massa grejer framme,önskemålet är att ha kvar vårat bubbel badkar och så får det bli,det är gode nytt,fast jag hade gärna "bara" haft en dusch.
Då kanske det tom.blir roligt att städa toaletten eller roligare,fniss......
 
Glöm inte att andas & var rädda om varandra:)
 
 

VIntervitt

Kategori: Allmänt

Hej fina ni:)
Sitter ni ner så ni inte blir förvånade över att det kommer ett inlägg..hi..hii
Ni är bara bäst som hänger kvar inne hos mig,jag blir sååå glad.Jag väntar otåligt på min nya mobil som ska komma så att jag kan ta bilder a-live och instagram givetvis.
Lägger in lite lånade bilder,jag tycker dom är så fina och nu ligger de faktiskt snö på backen häruppe och det var hela 4,5 minus grader i morse och strålande sol.Vårkänslorna kom faktiskt krypande,jag tycker det är superjobbigt med snöande,tinande,snöande,snöregn,skottande-tills allt har lagt sig,det är fint och vovven och barnen håller sig rena..fniss..
Det har hänt en del sedan jag skrev,nu förtiden har jag hel sjukersättning och kan kallas om ni vill,pensionär.
Lite konstig känsla kan jag meddela efter alla avslag,och år, jag kunde inte riktigt fatta att det stog så på pappret samtidigt som det var en underbar lättnad att slippa allt byåkratiskt,och allt annat som hör till.
 
Mitt liv går det ingen nöd på socialt eller i någon annan changer heller,snarare att jag behöver bromsas och det behöver vara mer lungt omkring mig.
Vilket är lättare sagt än gjort med barn,barnbarn,vovve,sladdis,hus,kompisar,vänner .och det vardagliga sakerna som rullar på.MEN jag har blivit så mycket bättre,efter måååånga år...hrm...att säga nej,och ta det lugnare och blir saker inte gjorda så gör det ingenting,jag har inte ork i kropp eller knopp.
Lägenheten som vi önskar bo i letar vi efter,snöskottningen är bortlejd,veden ska sonen fixa och prio ett är då familjen,där sonen nu börjat för ett tag sedan med handboll.
Ett dop är i antågande och en resa finns därframme att se fram emot.Projekt är i gång här i huset-renovering av toalett.Tänkte att ni skulle få följa den renoveringen i bilder och berättelse,men även där kommer det att få ta sin tid.Vi sitter inte i sjön vi har en till toalett och dusch i huset vilket gör denna renovering perfekt.
 
Nu vill sonen sitta vid datorn så jag nöjer mej med detta inlägg och önskar er en underbar Onsdags kväll.