Norrskensnjutning

Happy Homes i Piteå

Kategori: Allmänt

 

I går kväll var vi på tillställning.Vi blev inbjudna på öppningen av den nya Happy Homes butiken i staden.
Det var mingel,goda tilltugg,vin & öl,godis,inspiration och trevliga människor.
Jag bara älskar sånt,en goodie bag fick följa med(med smått o gott i,LOVE IT)och tävling- som vi gärna hade vunnit-en kaffemaskin i pris,inte illa!
En butik som det tänkts till i,innehållande på en sida färg,tapeter,golv,klinkers,tillbehör,badrum mm.och på andra sidan i butiken kök,hushållsmaskiner,vita varor,bänkskivor mm.Allt nära tillhands för vad man kan behöva i ett hem som behöver förnyas eller göras helt nytt.
Besök gärna butiken och inspireras.

Idag är det Fredag och tacos hos familjen.Hur många blir vi ikväll? nja..inte så många verkar det som,lilleman ska vi låna i alla fall då hans föräldrar ska ut på restaurang,den stora sonen ska troligen flyga ner till Stockholm med en kompis och må gott där under helgen.

Det blir mys i alla fall på hög nivå känns det som.

Nu ska jag ta en prommis med Cleo för att sedan besöka staden i ärenden.Vi lär nog inte höras av förräns efter helgen så kram på er!!

Bilder från Happy Homes.

Åh my......

Kategori: Allmänt

Lite knäppa bilder att beskåda.......

Spira med orange

Kategori: Allmänt

Hösten är ju verkligen en tid för nya textilier i form av kuddar,gardiner och filtar.
Att ha det ombonat inne är nog viktigt för dom flesta nu när kylan och mörkret kryper på.
Mycket snyggt har ju SPIRA, i form av mönster,enfärgat och underbar färgsättning.Det oranga inslaget av färgsättning även hos Spira går hem hos mig oxå.
Village,vår nyöppnade butk i staden har just Spira produkter.

En frostig och kall morgon hos oss(-5).Efter jag skjutsat Ph.till skolan så blev det morgonprommis med fyrbenta.
Ett antal kaffekoppar och en datastund medans golvet torkar.
Kroppen mår inte alls bra nu då kylan är här,tack o lova att det inte blåser iaf.Jag har smådjävlar som "gnager"i lår och höfter och en stelhet med värk i ena sidan av nacken som varit i någon vecka.
Min förkylning har inte helt gett med sig utan börjat om och då främst med hosta,det är alltid segdraget för mig då jag får en "vanlig"sjukdom,och då alltid på hösten.Kroppen känns att vara i botten och jag verkligen längar efter sol och värme,att bara få vara och ta hand om mig själv.
Och tro mig jag har letat efter resor men det är sååå dyrt då man helst vill fara under höstlovet(Ph.och jag) och att inte flyga så långt.
Jaja,det får bli framöver,nu ska jag i alla fall ta och göra en kladdkaka.

Njut dagen ni fina,kram på er :)

IKEA

Kategori: Allmänt

Modern 70-tals stil.Ljust och fräscht på Ikeas hemma sida.
Sedan så har julen börjat där....oxå....!!!
Vad säger ni?är det för tidigt att börja sälja julgrejer?Inte bara på  Ikea utan runtom i affärer även i våran stad.


Kram på er.

Kök med högt till tak önskas

Kategori: Allmänt



Drömmen om ett STORT ljust,öppet,luftigt kök lär nog dröja.Nog för att vi har gjort om vårat 70-tals kök till luftigare,nyare,vitt och större men inte stort nog som jag önskar ha det.Planlösningen på huset begränsade önskningarna men blev klart mycket bättre än det förra köket.Jaja,drömma ska man alltid göra och nu som man helst vill ha ljuset flödande inne så är dessa bilder från Sköna hem just drömmande ljusa och sköna!(gillar dom köken med högt till tak)

Ser att en liten båtbild smygit sig in men den fick jag inte bort,ni får leva med den...hi..hi..

Kramen på er:)

Lyxkryssning

Kategori: Allmänt



Seabourn Spirit,litet men lyxigt koncept.
Silver Spirit,har ett unikt koncept där du som resenär har möjlighet att starta och avsluta en kryssning i valfri hamn.

Jag skriver om lyxkryssningar,meeeeen....jag har alltid sagt att om jag vinner en lyxkryssning så skulle jag sälja den direkt,det är ingenting för mig att fara på kryssningar.
Mycket grundar sig nog i Titanic och andra katastrofer och att man är så hjälplös ute på böljan den blå.Men det finns ju dom som älskar detta liv....

Vad sägs om en kryssning med Amarez Quest.
Man åker från Athen i Grekland,till Singapore via Suezkanalen och det är någonting av det lyxigaste du kan göra i kryssningsväg.Ja,vackra båtar är det i alla fall!

Priser mm.hittar du på allt om resor,Aftonbladet.

Höstfint ute

Kategori: Allmänt

Hej fina ni!
Har ni hunnit med att göra höst ute? Vi har hållt på i tre helger med att fixa bort ute,hämta och stapla ved,kratta,plantera ljung och kål och satt lite granris här och där och det verkar aldrig ta slut.
Eller nu sa jag till min man att nu......nästa helg då blir det att göra annat.Alla helger har varit underbara att vara ute i vackervädret och dona på men nu blev jag less i Söndags,vi avslutade dagen med att grilla ute i gasolgrillen en sista gång nu för hösten/vintern.Mumma.....
I dag flyger löven av våra pilträd,tack och lov, men ändå mer att ta upp.Vi köpte faktiskt en lövblås/sug och den fungerade tillfredställande,att kratta är ju inte alls bra för mig med nack och ryggskador.Har känningar av det och av det kalla och blåsiga vädret som är idag.

I em.börjar Ph.på innebandy,det är så många -05 or så dom är indelade i två lag,och som han längtar.Klubban är inköpt och så även speciella glasögon som det tagits beslut om att man måste ha på sig.

Dom underbara bilderna har jag lånat från Allt om trädgård.Visst var hjärtat fint?

Nu kaffe........

Kramizar till er!

Baka baka liten kaka rulla rulla liten bulla.......

Kategori: Allmänt



God förmiddag fina ni!
Hoppas att ni har sovit gott?
och är laddade för en ny Fredag?
Är ni sugen på att baka i helgen så kanske Macarons kan vara något?Dessa små läckerheter med olika färg och smaker.
Vill man att det ska gå lättare så finns det spritz och speciell form att vara kreativ med.Bilderna kommer lite i oordning,men det får ni leva med hi..hi..bilderna har jag lånat från en annan blogg.
Vill ni inte vara så kreativ så släng ihop en sockerkaka och bjud på till fikafrämmandet,alltid lika gott och enkelt och väl uppskattat (eller underskattat).

Jag och min son bakade i veckan bullar,enkelt- ja,men snabbt- nej,men gott.Jag bakar alltid på en liter och halva med vanilj och andra halvan med kanel,smaken är jusom baken...hi *2,det är nog så att man bakar bullar som sin mamma gjort eller gör.Mina är alltid i form och nu finns det så mycket fina och gulliga formar att pryda bullen med.
När jag var liten så bakade alltid vår granne stoooora bullar utan form som jag tyckte var jättegoda och att det var ovant att bullarna inte var i en form.
Strykande åtgång är det i alla fall då man har bullar i frysen och man känner sig rik,för ett tag i alla fall.

Nu ska jag ta ta i denna Fredag,min helg består av lite småfix ute och inne inga stora grejer och kanske ska vi och bada på äventyrsbadet under helgen.
Ett som är säkert är att idag blir det till middag tacos!!!!!!
Ha en underbar helg.

Kramizar från mig!

Per-Lena

Kategori: Allmänt

Per och Lena har designat rosa bandet i olika mönster med armar som kramas.(Gulligt par,förresten)
Du kommer väl ihåg att köpa ett band du med?

Bagge Design

Kategori: Allmänt

Bagge Design......
Ja,det var mer än jag visste,att Bagge designat möbler.Jag tyckte faktiskt att soffbordet "puck"var snyggt och praktiskt med en låda som man öppnar med ett tryck.

Village

Kategori: Allmänt

Village har ju öppnat butik i staden.En väldigt mysig och genomtänkt affär med inredning av alla de slag.Givetvis har jag hunnit dit och inhandla lite smått och gott.Bilderna ovanför är därifrån.

Veckorna rullar verkligen på allt för fort.Idag har jag gjort alldeles för mycket än vad jag borde göra.Det blir ju så ibland och givetvis får jag betala det imorgon.

Jag är så glad att ni tittar in på min blogg jag har än inte fått fixat e-posten så att ni vet att jag inte kan kommentera eller skriva tillbaks till er.

Nu snart ska jag och Ph.och hämta barnbarnet från dagis och han ska vara med oss tills hans föräldrar kommer hem,många pussar lär det bli.

Troligtvis lär det bli att dom bjuds på middag och senare ikväll ska jag och Ph.mysa i soffan,dricka the och se Arga snickaren,oj....vad jag längtar!!

Kram på er!

Ny dator

Kategori: Allmänt

Hej bloggisar!!

Hoppas att ni har det superfint!!

Vi är tillbaka i verkligheten efter en superhärlig helg med minifamiljen.En ny dator är inhandlad då våran andra dator hade ett trasigt minneskort..blurk...
Men vi ska få hjälp med att ta och flytta över bilder från den andra hårddisken till nu den nya och vi får hoppas att bilderna går att räddas.
Har inte hunnit med att googla,så nästa inlägg ska det väl bli lite inredningsbilder mm.

Jaja,nu är det bara att blicka framåt och idag skiner solen så ni får ha det så bra tills vidare.
Kram på er!